Gratis lån

Dela

Om du vill låna pengar snabbt ska du ansöka om ett smslån, men även om du vill låna gratis är det sms lån som gäller. Att man kan låna pengar gratis kanske låter för bra för att vara sant, men det kan man alltså göra. Det finns ett antal smslån utan ränta och även helt utan avgifter.

Kan jag låna pengar utan ränta?

Sedan några år tillbaka har det dykt upp alltfler gratis lån på marknaden och lånebeloppen har blivit allt generösare. Det är den hårda konkurrensen om kunderna som har gjort att långivarna har börjat erbjuda gratis lån till sina nya kunder. De hoppas naturligtvis på att du kommer att låna av dem igen efter att du har lånat gratis, men det är inget krav.

Nej, det finns inga finstilta regler som binder dig vid några förpliktelser. Den enda förpliktelsen du har är att du betalar tillbaka lånet i tid och att du inte har lånat av kreditbolaget tidigare eftersom det bara är nya kunder som får låna gratis. Var säker på att betala tillbaks i tid, annars kan det tillkomma dyra räntor.

Topp-3 räntefria/gratis smslån

 • Räntefritt smslån upp till 1000 kr
 • Ingen UC tas (Upplysningscentralen)


Ansök nu

 • Räntefria lån upp till 1000 kr
 • Du får låna med betalningsanmärkning


Ansök nu

 • Helt räntefritt första 30 dagarna
 • I vissa fall trots betalningsanmärkning


Ansök nu

Så lånar du gratis och helt utan ränta

Ett gratis lån är helt gratis. Det innebär att du varken betalar ränta eller några dolda avgifter. Om du till exempel lånar 2000 kronor får du en faktura på 2000 kronor och inte ett öre mer.

När du ansöker om ett gratis lån gör du det på nästan samma sätt som du gör när du ansöker om ett vanligt smslån:

 1. Välj ut en långivare som erbjuder gratis lån. Personligen gillar vi Ferratum (räntefritt upp till 10 000 kr just nu).
 2. Om du har tagit ett gratis smslån tidigare bör du kolla upp att den nya långivaren inte har samma ägare som den långivare du lånade gratis hos. Ofta är det så att ägaren bara tillåter att man lånar gratis en gång sammanlagt hos deras olika långivare.
 3. Fyll i din ansökan online med dina personuppgifter, adress och mobilnummer. Skicka iväg den.
 4. Du får svar direkt på skärmen hos de allra flesta smslångivare.
 5. Om din ansökan går igenom betalas pengarna ut på en gång. Skulle kreditbolaget erbjuda en direktöverföring till den bank du använder dig av får du pengarna inom 5 – 60 minuter efter att din ansökan godkänts. Andra får normalt sina pengar samma dag om man ansöker på dagen en bankdag, annars sitter pengarna på kontot nästa dag.

Förläng inte ditt gratis lån

Om du vill låna pengar gratis ska du absolut inte skjuta på förfallodatumet. Skulle lånet betalas tillbaka inom 30 dagar och du förlänger det i 30 dagar får du betala ränta för alla 60 dagar. Konceptet bygger på att du betalar tillbaka i tid för om du inte gör det får du även betala ränta för de 30 första dagarna.

Det är klart att kreditbolaget tacksamt tar emot din önskan om att förlänga lånet och de kommer naturligtvis gå dig till mötes. Precis som alla andra företag vill de ju tjäna pengar så om du skjuter på förfallodatumet blir de bara glada eftersom de då tjänar pengar på dig. Men denna glädje tycker låna-snabbt.nu att du inte ska unna dem.

Viktigt att tänka på när du ska låna gratis

 1. Lär dig att skilja på gratis lån och räntefria lån. Ett gratis lån är helt befriat från både ränta och avgifter men det finns även räntefria lån som förvisso saknar ränta men som har en viss avgift. Det är inte alltid dessa lån blir så mycket billigare än vanliga smslån, men normalt brukar det bli billigare om du lånar mer eftersom avgiften är lika stor oavsett hur mycket du lånar.
 2. Gratis lån har en kort avbetalningstid. Den maximala löptiden brukar vara på 30 dagar men det finns även gratis smslån som har kortare avbetalningstid än så. Även om du lånar gratis måste du vara försäkrad om att du verkligen har råd att betala tillbaka lånet i tid, annars får du börja betala för det.

Här hittar du gratis lån

Här får du några tips på två riktigt bra långivare du kan låna gratis hos.

 • Ferratum har en av marknadens mest generösa gratis lån. Du kan få låna upp till 4000 kronor och få en lånetid på 60 dagar vilket är ovanligt bra när det gäller gratis lån.
 • Viaconto om du bara behöver ett litet lån kan du låna 1000 kronor i 30 dagar hos Viaconto.
 • Vivus var först ut med smslån utan ränta och har fortfarande räntefria lån upp till 4000 kr.