Låna pengar på helgen

Dela

Ibland kan det kanske hända att man behöver låna pengar snabbt även på helgen men det går ju inte, eller? Jodå, det kan man faktiskt visst göra. Du kan förvisso inte få ett större privatlån utbetalt på helgen, men när det gäller sms lån är det faktiskt inte omöjligt. Det finns flera smslångivare som du hittar här på låna-snabbt.nu som kan ge dig en helgutbetalning under vissa förutsättningar, och dessa förutsättningar ska vi titta på nu. Om du är i behov av att låna pengar på helgen, klicka här!

Låna på helgen – Så får du en utbetalning på helgen

  1. Ta reda på vilka långivare som har kontoret öppet på helgen. Denna information hittar du på smslångivarens hemsida. Detta är ett kriterie för att kunna låna pengar på helgen.
  2. Ta reda på vilka långivare som erbjuder direktutbetalning och vilka banker de använder sig av. Om du besöker en bra jämförelsesajt för smslån (se länken ovan) behöver du inte göra det här på egen hand utan filtrera fram alla långivare som betalar ut pengar på helgen. Långivaren måste även använda sig av samma bank som du för att de ska kunna göra en direktöverföring till ditt bankkonto. Om du inte har ett bankkonto på den eller de banker smslångivaren använder sig av får du inte pengarna förrän efter helgen eftersom penningtransaktioner mellan olika banker bara sker när bankerna har öppet.
  3. Ansök om ditt smslån precis som vanligt. Eftersom din ansökan även innehåller uppgifter om vilken bank du använder så gör de per automatik en direktöverföring till ditt bankkonto när de ser att du har ett bankkonto på samma bank. Om du ansöker under kontorstid får du pengarna direkt, men om du till exempel ansöker sent på lördagskvällen när kontoret är stängt får du pengarna när det öppnar igen på söndagen.
  4. De smslångivare som kan göra en helgutbetalning brukar använda sig av någon eller några av följande banker: Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Swedbank.

Viktigt att tänka på innan du lånar pengar på helgen

  • Undvik att ta impulslån när du är ute shoppar på helgen. Visst kan det vara lockande att låna några extra hundralappar eller tusenlappar om man ser något schysst som man vill ha och ens egna pengar inte räcker till, men undvik det. Vänta med att köpa det tills du har fått din lön istället om du fortfarande vill ha det. Vem vet, du kanske har ångrat dig och sluppit ett impulsköp och dessutom sluppit att betala ränta för det.
  • Sitt inte på krogen och ansök om lån på helgen bara för att du vill förlänga krogrundan eller bjuda alla på drinkar. Det är bland det värsta man kan göra, låna till en krogrunda. Ja, vem vill betala ränta för sina drinkar?
  • Om du är en gambler som gillar att fördriva helgen på nätcasinon, pokersajter eller bettingsajter ska du absolut inte låna pengar till det. Använd dina egna pengar och om du har spelat bort din bankrulle är det dags att lägga ner, försök inte vinna tillbaka pengarna. Tyvärr är det många spelare som frestas att ta ett lån för att vinna tillbaka sina förlorade pengar och lite till men ofta går det åt skogen.
  • Ta bara helglån om du har ett vettigt skäl, t ex om du ser ett riktigt bra erbjudande på något du ändå har tänkt köpa. I sådana situationer kan det vara bättre att ta ett lån på helgen, köpa varan och betala tillbaka lånet så fort du har fått din lön än att vänta eftersom varan kan ta slut.