Lån som kan förlängas

Dela

Många av de sms lån vi presenterar här på låna-snabbt.nu kan förlängas efter att den ordinarie avbetalningsperioden är slut. Du gör det enkelt genom att kontakta långivaren eller logga in på ditt lånekonto där du kan skjuta fram förfallodatumet själv. Naturligtvis får du betala ränta för den tid du förlänger ditt smslån, men ibland kan det vara bra att ha den möjligheten om det skulle knipa.

Varför välja ett smslån med förlängning?

Det kan vara bra att välja ett smslån som kan förlängas om:

  • Du vet att du kan betala tillbaka lånet i tid men ändå vill ha möjligheten att kunna förlänga lånet utifall någon oväntad utgift dyker upp eller om du drabbas av ett plötsligt inkomstbortfall.
  • Du vet att du kan betala tillbaka lånet senast på förfallodatumet men vet att du kommer att få leva snålt under denna tid för att kunna göra det. Då kan det vara bra att kunna förlänga lånet om du tröttnar på att gneta för mycket.

Förlänga gratis smslån

Som du säkert har sett på den här sajten så finns det faktiskt gratis smslån som inte har någon ränta eller några avgifter alls. Det här ju helt perfekt för dig som vill ta ett riktigt billigt lån, men om du förlänger ett sådant här smslån blir det inte längre gratis. Normalt får man betala den vanliga räntan även för den tid som annars skulle ha varit gratis. Så om du verkligen vill komma billigt undan måste du alltså betala tillbaka på ditt gratis smslån i tid.

Undvik förlängning

Vi rekommenderar att du så långt som möjligt undviker att förlänga ditt smslån om du verkligen inte behöver göra det. Det finns långivare som erbjuder sms lån som kan förlängas om och om igen, men gör inte det för då blir ditt lilla snabba lån mycket dyrt. Däremot är det aldrig fel att vända sig till en långivare som erbjuder förlängning, för det är trots allt bättre att förlänga ett lån om man skulle få tillfälliga ekonomiska problem än att skulden hamnar hos inkasso och slutligen hos kronofogden.