Lån utan UC

Dela

Det finns en stor fördel med att vända sig till en långivare som erbjuder lån utan UC och det är att de kreditupplysningar som tas på dig inte registreras hos UC, vilket är bra om du ofta ansöker om lån. Och en komplett lista på långivare som har smslån utan UC finns här.

Låna pengar utan UC – hur funkar det?

UC är Sveriges absolut största kreditupplysningsföretag vilket innebär att de flesta företag vänder sig dit när de ska ta en kreditupplysning, det handlar om banker, kreditbolag, hyresvärdar, bredbandsbolag, mobilleverantörer och så vidare. Framförallt de svenska storbankerna använder sig av UC eftersom de faktiskt äger den största delen av företaget, så om du ansöker om ett lån hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank eller Länsförsäkringar bank tar de garanterat en UC på dig.

Därför är det bra att slippa UC

Varje gång en bank, ett kreditbolag eller något annat företag tar en kreditupplysning på dig registreras det i deras register vilket innebär att nästa som tar en UC på dig ser det.  Det kanske inte spelar så stor roll om du bara har ansökt om något enstaka lån under flera års lopp men om du har gjort massor av ansökningar ser det inte speciellt bra ut. Då kan nästa bank tro att du lever över dina tillgångar eller är slarvig med dina pengar trots att du egentligen är kreditvärdig, något som kan göra att du får avslag på din ansökan. Det är ju onödigt om du egentligen har en hyfsad eller god ekonomi.

Extra viktigt vid snabblån

Inte minst om du vänder dig till en smslångivare är det viktigt att ta ett smslån utan UC eftersom bankerna är lite extra skeptiska mot folk som ansökt om just smslån. De kan se det som det yttersta tecknet på att din ekonomi har havererat även om det inte alls behöver vara så. Du kanske bara behöver någon extra tusenlapp för att kunna köpa en rejält prissänkt TV eller vill unna dig lite extra på den efterlängtade semestern, men det fattar inte alltid bankmännen. Du har ju läst i tidningarna och sett på TV att alla som tar smslån är desperata, det är i alla fall det media vill att vi ska tro.

Tack och lov är det få långivare av snabblån som använder sig av UC, för det är ju inte kul att straffas av bankerna bara för att man tagit ett snabbt litet lån.

Istället för UC

De långivare som beviljar lån utan UC struntar naturligtvis inte i att ta en kreditupplysning för det är de skyldiga att göra. Dessa långivare vänder sig främst till kreditupplysningsföretagen Bisnode och Creditsafe men naturligtvis finns det fler mindre kreditupplysningsföretag.

När du ansöker om ett lån utan UC går du alltså igenom en kreditupplysning precis som alla andra, skillnaden är bara att kreditupplysningen inte registreras hos UC.

Då du inte behöver ansöka om ett lån utan UC

  • Om du har skulder hos kronofogden tjänar du inget på ansöka om ett lån utan UC eftersom kreditgivaren ändå tar en kreditupplysning på dig hos ett annat kreditupplysningsföretag. Tyvärr är det omöjligt, eller i alla fall nästan omöjligt, att få ett snabblån om man har kronofogdeskulder.
  • Om du har betalningsanmärkningar finns det många långivare som kan bevilja snabblån vare sig de använder sig av UC eller inte. Sådana långivare hittar du såklart här på låna-snabbt.nu.
  • Om du har en låg inkomst. Det har inte någon betydelse vilket kreditupplysningsbolag långivaren använder sig av när det gäller inkomst. Då ska du istället vända dig till en långivare som har låga inkomstkrav eller som gör en individuell bedömning.