Låna pengar utan inkomst

Dela

Är det verkligen möjligt att låna pengar utan inkomst? Svaret är: ja, det kan du faktiskt göra under vissa omständigheter. Om du inte har någon inkomstkälla alls är det förvisso svårt att få låna pengar (även om det inte är helt omöjligt), men om du har någon form av inkomst brukar det sällan vara några problem att få ett sms lån. Här hittar du exempelvis en lista på smslån utan inkomst.

Nu ska vi på låna-snabbt.nu visa dig vad du har för möjligheter att låna pengar även om du saknar en stabil inkomst.

Låna pengar utan fast anställning

Det är relativt svårt att få ett vanligt privatlån om man saknar en fast anställning, men med sms lån är det en helt annan sak. Det finns knappt en smslångivare som kräver att låntagaren har en fast anställning. Det räcker med att du har ett vikariat, en projektanställning eller timanställning som sträcker sig över återbetalningstiden så får du låna.

Låna pengar när du lever på A-kassa

Det finns flera långivare som kan bevilja smslån trots att du bara lever på A-kassa. Din A-kassa bör emellertid stäcka sig över lånetiden och i vissa fall kanske du därför måste visa upp ett intyg som visar hur många dagar du har kvar på din A-kassa.

Låna pengar som student

Om du arbetar lite extra vid sidan av dina studier är det normalt inga problem att få ett sms lån, men det finns faktiskt en del långivare som kan bevilja sms lån även om du bara lever på studiemedel. Studiemedlet är ju den inkomst du lever på när du studerar även om du ska betala tillbaka på lånedelen längre fram i tiden.

Låna pengar helt utan inkomst

Om du helt saknar inkomst och vill låna pengar är det faktiskt inte helt kört.

  • Om du hade en taxerad inkomst i din senaste deklaration är det förmodligen inga problem att få ett sms lån eftersom det är den inkomsten som anges i kreditupplysningen. Om långivare tar en mer omfattande kreditupplysning kan de emellertid se om du har en anställning i nuläget eller inte, men ibland bryr de sig inte ändå.
  • Om du inte hade en taxerad inkomst i din senaste deklaration kan du alltid ansöka om ett sms lån utan UC, det vill säga ett sms lån då långivaren inte tar en kreditupplysning. Ja, det finns faktiskt några sådana smslån.