Låna pengar utan säkerhet

Dela

Lån utan säkerhet

Alla lån du hittar på låna-snabbt.nu är lån som inte kräver någon säkerhet, du behöver alltså inte belåna din bostad eller något annat när du tar ditt lån. För oss privatpersoner är det i stort sett bara bolån och vissa billån som kräver en säkerhet och då har man oftast bostaden eller bilen man köper som säkerhet. Om du ansöker om ett lån utan säkerhet är det i stort sett bara din betalningsförmåga och din ekonomiska historia sedan tre år tillbaka som avgör om du får låna eller inte.

Det finns ett antal lån utan säkerhet som vänder sig till oss privatpersoner och här kommer vi visa de vanligaste.

Privatlån

Privatlån, eller blancolån som det ibland kallas, är nästan synonymt med lån utan säkerhet. Ett privatlån kräver som sagt ingen säkerhet men karaktäriseras även av att det enbart vänder sig till privatpersoner och används för konsumtion. I praktiken kan du låna till vad som helst eftersom banken sällan kräver att du talar om vad du ska använda lånet till.

Snabblån

Snabblån (microlån, internetlån, smslån) är ett också ett slags privatlån men det är betydligt mindre än vad ett privatlån kan vara, det har en kortare återbetalningstid, har lägre krav och har en högre ränta. Dessa lån vänder sig framförallt till dig som vill låna snabbt och som bara behöver låna en mindre summa pengar under en kortare tid.

Handpenningslån

Handpenningslån, eller överbryggningslån, är ett lån utan säkerhet som banken erbjuder till dig som ska köpa en ny bostad och som inte har sålt din gamla bostad än. Handpenningslånet täcker den nya bostadens handpenning (normalt 10 % av bostadens värde) men så fort du har sålt din gamla bostad måste du betala tillbaka handpenningslånet och det måste ske inom 6 månader. Om du inte har en gammal bostad att sälja får du inget handpenningslån så om du behöver låna till handpenningen för din första bostad måste du ta ett vanligt privatlån istället.

Billån utan säkerhet

Idag är det många som väljer att ta ett lån utan säkerhet när de ska köpa bil istället för att ta ett billån med säkerhet. Det finns flera orsaker till det: a) Man får låna till hela bilen istället för bara 80 %. b) Du får köpa bilen av vem som helst. c) bilen får vara hur gammal som helst och i vilket skick som helst eftersom banken inte har den som säkerhet.