Risker med smslån

Dela

Som du säkert redan känner till finns det vissa risker med att ta ett smslån. Det är förvisso inte så att långivaren lurar dig att ta ett lån eller blåser dig på något sätt (i alla fall inte om du lånar hos någon av våra långivare) men visst finns det ändå vissa risker med att ta ett smslån precis som det finns vissa risker med att köra bil och dricka sprit. Här ska vi visa dig de fyra största riskerna och hur du undviker dem.

Risker med lånens låga krav

De flesta sms lån har betydligt lägre krav än privatlån och kreditkort eftersom att lånen är så små. Inkomstkraven är ofta låga, det finns sällan något krav på fast anställning och hos många smslångivare får man låna trots att man har betalningsanmärkningar. Det här är såklart bra för dig som har svårt att få ett banklån och som bara behöver låna en liten summa pengar, för det är ju lite synd att bankerna oftast nekar folk som tjänar under 100 000 kr/år och som har betalningsanmärkningar men som inte har någon skuld hos kronofogden kvar.

Läs låna-snabbt.nu:s artikel om vad du bör tänka på innan du lånar pengar så undviker du att hamna i ekonomiskt trassel på grund av de låga lånekraven.

Risk för impulsköp

Den största risken med sms lån är förmodligen att de betalas ut så snabbt, du kan till och med få pengarna direkt efter att din ansökan beviljats om du använder dig av samma bank som långivaren. Hos många långivare kan du få pengarna direkt även på kvällar och helger. Det här är en bra service tycker vi på låna-snabbt.nu men naturligtvis kan det här locka till impulsköp och gör att vissa kanske förlänger sin pubrunda eller sin casinokväll framför datorn med lånade pengar. Det här är ju inte så bra.

Det enda råd vi kan ge dig är att aldrig låna till spel, aldrig låna i påverkat tillstånd och alltid tänka efter i några dagar om du verkligen behöver köpa det du vill köpa. Smslån innebär frihet under ansvar. Det är bara du som myndig individ som bestämmer om du ska låna eller inte.

Kort återbetalningstid – kan också ge problem

Det är långt ifrån alla som kan betala tillbaka kanske 5000 kr inom en månad eller två men tyvärr är många lite väl optimistiska och tar ett lån ändå. Det enda sättet att undvika det här är att göra en kalkyl över sina inkomster, fasta utgifter och rörliga utgifter (livsmedel, nöje mm) för att se om man verkligen har råd att betala tillbaka sitt lån inom någon månad.  Om så inte är fallet kan man alltid välja en långivare som erbjuder avbetalningstider på ett år eller längre eller helt enkelt avstå från att låna.