Tips när du lånar pengar

Dela

Tio tips för dig som ska låna pengar

  1. Bara för att du kan låna snabbt bör du undvika impulsköp som resulterar i ett impulslån. Försök vara mogen nog och fundera i några dagar på om du verkligen behöver det du tänkt köpa.
  2. Som du har sett på låna-snabbt.nu finns det ett antal gratis lån. Förläng aldrig sådana lån eftersom de då omvandlas till ett vanligt snabblån. Då får du betala ränta även för den tid som från början skulle ha varit gratis.
  3. Försök att undvika förlängning av snabblån överhuvudtaget eftersom det blir ganska dyrt annars.
  4. Om du ska ta ett privatlån bör du bara låna om du har en fast anställning eller en annan trygg och stabil inkomstkälla. Oftast är det här inget du själv behöver tänka på eftersom bankerna brukar kräva det.
  5. Om du ska ta ett snabblån bör du vara försäkrad om att du i alla fall har en inkomst tills lånet är helt avbetalt.
  6. Gör en kalkyl med alla dina inkomster och utgifter, lägg därefter till dina levnadskostnader. Skulle du se att marginalerna blir för små bör du avstå från att ta ett lån, alternativt göra en tight budget som du verkligen lever efter.
  7. Om du bara behöver låna pengar i en enda månad bör du ta ett gratis smslån, då behöver du bara betala exakt så mycket som du har lånat.
  8. Låna inte till spel, alkohol, fest och liknande, det kommer bara att skapa ekonomisk ångest efteråt.
  9. Ta inte ett lån för att leva, i längden kommer det inte att funka. Då är det bättre att bita ihop i en eller några månader och hoppas på att ekonomin har förbättrats till dess.
  10. Låna inte pengar för att betala av ett annat lån för det skapar bara en ond cirkel, försök snåla ordentligt istället.