Vanliga frågor

Dela

Hur snabbt får jag svar på min ansökan?

I de flesta fall får du svar direkt på skärmen, annars får du svar inom en kvart.

Hur snabbt får jag mitt smslån?

Om du har samma bank som långivaren kan pengarna sitta på ditt bankkonto bara några minuter efter att din ansökan har blivit godkänd. Så från det ögonblick du ansöker tills du har fått ditt lån kan det ta mindre än 5 minuter, snacka om att låna snabbt! Om du inte har samma bank som långivaren får du ditt lån inom någon timme om du ansöker på dagen och nästa bankdag om du ansöker på kvällen eller helgen.

Hur snabbt måste jag betala tillbaka?

Det är mycket sällan ett smslån har en lånetid som är kortare än 14 dagar och det är bara riktigt små smslån som har en lånetid på 14 dagar. Vanligast är att man får en lånetid på 30 – 90 dagar.

Hur betalar jag tillbaka på snabblånet?

Oftast per faktura.

Hur mycket får jag ta i snabblån?

50 kr – 15 000 kr.

Vilka är lånekraven?

Du måste vara 18 -21 år och ha en årsinkomst på minst 24 000 – 50 000. Det finns en del långivare som inte har en nedre inkomstgräns eftersom de gör en individuell bedömning istället. Du behöver inte ha en fast anställning.

Får jag låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, flera långivare ger dig den möjligheten, men helst ska betalningsanmärkningarna vara minst 6 månader gamla och inte vara för många.

Varför har ett snabblån en högre ränta än andra lån?

En snabb service ger en lite högre ränta, men den största anledningen till att räntan är lite hög är att smslångivarna tar en ganska stor risk eftersom de har så låga lånekrav. En hög risk innebär alltid en högre ränta i finansvärlden. Men i praktiken är räntan egentligen inte så hög för ett snabblån eftersom lånetiden är så kort.