Vanliga krav

Dela

Vanliga krav för snabba lån

Här ska låna-snabbt.nu visa dig vilka krav de snabbaste lånen brukar ha, alltså de lån som vanligtvis kallas för smslån.

Ålderskrav

Det finns en mängd långivare som bara har en 18-årsgräns för sina smslån, precis som för vanliga privatlån, men det finns även de som kräver att du är 20 eller 21 år för att få låna. En del långivare har olika åldersgränser för olika lånebelopp, de kan ha en 18-årsgräns för sina minsta lån och så höjer de ribban stegvis allteftersom lånebeloppet ökar.

Inkomstkrav

Det finns ingen långivare som beviljar ett lån till dig om du inte har någon inkomst alls, inte ens när det gäller smslån, däremot är inkomstkraven oftast låga. Det är sällan en smslångivare kräver att du tjänar mer än 50 000 kr/år även om det finns några som gör det, dessutom finns det massor av långivare som gör en individuell bedömning istället för att ha något speciellt inkomstkrav. Förövrigt behöver du sällan ha någon fast anställning när du ska ta ett sms lån.

Typ av inkomst

Du behöver sällan ha någon fast inkomst (fast anställning) när du ansöker om ett smslån, det räcker med ett vikariat, en projektanställning eller att du jobbar lite extra. Om du inte har något jobb alls är det inte helt omöjligt att du får låna ändå. Du som lever på pension har inga som helst problem att få ett smslån och studenter som lever på studiemedel kan accepteras eftersom bidragsdelen räknas som en ren inkomst.

Det är lite svårare att få ett lån om man är sjukskriven eller arbetslös men det är inte alltid ett hinder, det är bara att göra en ansökan så ser du. Vissa långivare kan acceptera din ansökan om du lever på A-kassa, bara den är stor nog och att din ersättningsperiod sträcker sig över hela låneperioden.

Betalningsanmärkningar och skuldsaldo

Har du betalningsanmärkningar? Det är faktiskt inga större problem om du vill ta ett smslån. Okej, det är långt ifrån alla smslångivare som accepterar betalningsanmärkningar men många gör det. Det viktiga är att du inte har för många betalningsanmärkningar och att du inte har dragit på dig en ny anmärkning under den senaste tiden, helst inte under det senaste halvåret. Utöver det måste du såklart ha fått ordning på din ekonomi.

Om du har ett skuldsaldo hos kronofogden är dina möjligheter ytterst begränsade att få ett smslån. Visst, vi har hört talas om folk som har lyckats få ett sms lån trots kronofogdeskulder men egentligen ska långivaren inte bevilja lån till de som har det, det anses nämligen inte vara en god kreditgivningssed.